LOUIS XIII ONTHULT DE BLACK PEARL AHD, EEN ZELDZAME EN EXCLUSIEVE LIMITED EDITION COGNAC
LOUIS XIII BLACK PEARL AHD IS EEN EERBETOON AAN DE 100STE VERJAARDAG VAN HUN OUD-KELDERMEESTER ANDRÉ HÉRIARD DUBREUIL
Hoewel kenners LOUIS XIII - en de prachtige mix van maar liefst 1200 eaux de vie, volledig afkomstig van Grand Champagne druiven, de belangrijkste cru van de Cognac regio - al lange tijd als de ultieme uitdrukking van cognac beschouwen, voegt het merk met LOUIS XIII Black Pearl André Hériard Dubreuil (AHD), een nieuw hoofdstuk toe aan hun luxeverhaal. Dubreuil kwam aan het hoofd van het cognachuis te staan in 1965 en was een onmisbare schakel tijdens de fusie met Cointreau in 1990.
EEN ODE AAN ZELDZAAMHEID
Voor het eerst in de LOUIS XIII-geschiedenis presenteert het merk een uitmuntende en ongeëvenaarde 35 cl kristallen karaf. Deze limited edition LOUIS XIII Black Pearl AHD bevat een zeldzame blend van LOUIS XIII cognac typerend voor de André Hériard Dubreuil kelder, die koeler, donkerder en vochtiger is dan de andere kelders. Wat de uiteindelijke cognacsmaak subtiel maar kenmerkend beïnvloedt. LOUIS XIII Black Pearl AHD is afkomstig uit slechts één tierçon, diep verborgen in de familiereserves van de André Hériard Dubreuil kelder.
De zeldzame LOUIS XIII-blend schittert in een op maat gemaakte karaf, van de hand van de getalenteerde Baccarat kristalmakers. LOUIS XIII Black Pearl AHD Cognac is dan ook zo zeldzaam als hij klinkt. Zo zijn er slechts 1498 exemplaren beschikbaar, waarvan elk een streling voor het oog én de tong is.
BLACK PEARL COLLECTIE
De LOUIS XIII BLACK PEARL werd voor het eerst onthuld in 2007 in een klassieke karaf, gevolgd door een magnumversie twee jaar later. Ter gelegenheid van de 140ste verjaardag van het cognachuis, werd in 2014 een speciale LOUIS XIII Black Pearl Anniversary uitgebracht. Samengesteld uit dezelfde eaux-de-vie als de andere Black Pearls, uitsluitend afkomstig uit de privékelders van de familie Hériard Dubreuil. Voor de LOUIS XIII Black Pearl AHD werd echter ook een uniek aura toegevoegd uit een tierçon diep verborgen in de André Hériard Dubreuil kelder.
EEN UNIEKE SIGNATUUR VAN DE ANDRÉ HÉRIARD DUBREUIL KELDER
Als je aankomt aan de zwarte muren van de kelder - gebouwd in zijn naam - en naar binnen stapt in het half-licht, is de lucht koud maar de vochtige warmte van het bostapijt alom aanwezig. De ruimte wordt gekenmerkt door de geur van kreupelhout, banken vol mos en boomschors en wilde paddenstoelen. Tegen de krijtmuur diep in de nis van de familie kelder, ligt de tierçon die in 2017 de aandacht trok van huidige keldermeester Baptiste Loisea. Deze specifieke omstandigheden zorgen voor de frisse, bloemige en intens aardse aroma's van een LOUIS XIII-melange met een unieke signatuur. Ontdek opmerkelijke noten van gedroogde rozen, honing, mirre, sigarendoosjes, pruim, kamperfoelie, leer, vijgen en passievrucht die geleidelijk aan de geur van nat krijt en kreupelhout weggeven en niets anders dan een soepele elegantie achterlaten.
EEN VLOEIBAAR MEESTERWERK
Het ontwerp voor de limited edition is geïnspireerd op een koninklijke flacon, afkomstig van de slag bij Jarnac in 1569 en verworven door Paul-Émile Rémy Martin in 1850. De 1498 LOUIS XIII Black Pearl AHD karaffen zijn een pure tentoonstelling van savoir-faire. Alleen de hoogopgeleide en bekroonde kristalmakers van het legendarische Baccarat konden een object met zulke verfijnde en complexe schoonheid creëren: de delicate symmetrie van het kantwerk gaat gepaard met het uiterst nauwkeurig detail van de medaillons met parels, die de unieke glinstering - waarbij een groot aantal reflecties het licht opvangen, dansen over het oppervlak en opsplitsen in zilveren, zwarte en antracietkleurige flitsen - van het mondgeblazen kristal gedecoreerd met kostbaar palladium, onthullen. De optische illusies van de karaffen zijn oneindig, net zoals de unieke smaaknuances van de LOUIS XIII Black Pearl AHD.
Aanbevolen verkoopprijs: € 11.000 TTC (or 13 000$US). Beschikbaarheid op aanvraag via LOUIS XIII Conciergerie: conciergerie@louis-xiii.com
Voor visuals in hoge resolutie klik hier.
Sven Haenen